Cultural Center

Raffaele Belgiovine / Cultural Center

Cultural Center

The project comprised of the restoration of an old warehouse and the construction of a new building.
Two different activities exist in this space for both day and night. The new building crosses the old one cutting it in two parts. The first section is a theatre and the other an exhibition space. Old and new architecture are combined together creating deep and interesting arguments. The intersection between the buildings creates a huge hall that includes allows for all of the functions while connecting them. A big cube rises from the warehouse to contain a stage (changing rooms, rehearsal rooms and storage rooms).
This project was an example where the repurpose of an abandoned space created a new space leaving intact all services to be used by an individual and the local community.

Category:

Architecture